Ruka

Ruka is één van de populairste wintersportplaatsen gelegen in het zuidoosten van Lapland. Voor deze plaats geldt dat ze is gelegen dichtbij de Poolcirkel. Deze locatie zorgt ervoor dat je hier kan rekenen op een optimale sneeuwzekerheid. De winters zijn hier niet alleen sneeuwrijk, maar bovendien ook lekker lang. Met wat geluk kan je hier bovendien ook nog eens genieten van het indrukwekkende Noorderlicht.

Ruka: skigebied met een maximale hoogte van 500 meter

Voor het skigebied van Ruka geldt dat ze zich bevindt op een glooiende berg welke over een maximale hoogte van 500 meter beschikt. Dit heeft als gevolg dat de afdalingen hier niet echt als moeilijk en lang kunnen worden bestempeld. Wel is het zo dat voor de pistes van het skigebied van Ruka geldt dat ze langs alle kanten van de berg naar beneden lopen. Dit heeft als gevolg dat je aardig kan afwisselen.

Voor het skigebied van Ruka geldt dat ze een groot gedeelte van het jaar toegankelijk is voor mensen die willen wintersporten. Minstens 200 dagen per jaar kan je hier dan ook wintersporten!

Luchthaven van Kuusamo in de directe omgeving

Voor reizigers uit Nederland en België geldt dat Ruka (uiteraard) het eenvoudigst te bereiken valt door gebruik te maken van het vliegtuig. In de directe omgeving van Ruka is namelijk de luchthaven van Kuusamo terug te vinden. Het overbruggen van de afstand tussen Ruka en de luchthaven van Kuusamo doe je in ongeveer 30 minuten met de bus. Je kan hier overigens niet alleen wintersporten, maar ook genieten van tal van andere winterse activiteiten.