Rovaniemi

Eén van de ongetwijfeld bekendste plaatsen van heel Lapland luistert naar de naam ‘Rovaniemi’. Deze plaats bevindt zich op de poolcirkel, op de plaats waar twee rivieren, namelijk de Kemijoki en de Ounasjoki elkaar ontmoeten. Rovaniemi fungeert vandaag de dag als bestuurscentrum voor Lapland waardoor er in de stad verschillende overheidsinstanties zijn terug te vinden. Bovendien is het zo dat deze stad ook bekend staat als de toegangspoort tot Lapland. De eerste kennismaking van heel veel mensen met deze boeiende, prachtige regio gebeurt dan ook vanuit deze plaats.

Op bezoek bij de Kerstman in Rovaniemi

Er zijn meer dan genoeg redenen aan te halen om een vakantie in Rovaniemi te overwegen. Enkele van deze redenen hebben we reeds aangehaald in de inleiding van deze pagina. Dat zijn echter lang niet de enige. Wie Rovaniemi zegt denkt natuurlijk ook meteen aan… de Kerstman! Deze plaats vormt dan ook de officiële woonplaats van de man en dat wordt meteen van bij je aankomst duidelijk. Heel veel in deze stad staat in het teken van Kerst en dan vooral van de man die elk jaar opnieuw heel wat kinderen verspreid over de wereld gelukkig maakt.

Door de jaren heen is een vakantie in Rovaniemi uitgegroeid tot een ‘once in a lifetime experience’ die ontzettend veel mensen eens meegemaakt willen hebben. Dat is wat ons betreft ook niet meer dan terecht. Wie altijd al de echte Kerstman eens heeft willen ontmoeten kan daarvoor terecht in het zogenaamde Santa Claus Village. Je kan hier overigens niet alleen de man ontmoeten, maar ook je kerstkaarten versturen vanuit het ‘Santa Claus Main Post Office’! Niemand stuurt dit jaar meer bijzondere kerstkaarten dan jij! Vergeet bovendien ook niet om even gedag te zeggen tegen de rendieren!

Skiën in het skigebied Ounasvaara

Hoe fijn het ook mag zijn om de Kerstman te ontmoeten, de kans is zeer groot dat je tijdens je verblijf in Rovaniemi ook zal willen skiën of snowboarden. Dat is geen enkel probleem. In de directe omgeving van Rovaniemi tref je namelijk het ‘Ounasvaara‘ skigebied aan. Uiteraard kan je hier niet alleen rekenen op een geweldige sneeuwzekerheid, daarnaast is er sprake van een meer dan voldoende uitgebreid en gevarieerd pisteaanbod voor zowel beginners als gevorderden. Wil je graag jouw vakantie in Rovaniemi in Lapland aangrijpen om te leren skiën of snowboarden? Dan kunnen de uitstekende skischolen die hier terug te vinden zijn je daar beslist bij helpen.

Ounasvaara

Verblijven in Rovaniemi

Wie ooit al een vakantie in Lapland heeft meegemaakt weet hoe ontzettend sfeervol en gezellig de accommodaties hier zijn. Wie graag wil verblijven in Rovaniemi kan daarvoor een keuze maken uit tal van verschillende opties. Enkele accommodaties waarin je kan verblijven zijn dan ook:

  • Santa Claus Village;
  • Het Arctic City Hotel;
  • Lapland Hotels Sky Ounasvaara;
  • Het Hotel Golden Circle Suites;
  • Scandic Rovaniemi City;
  • Het Arctic Light Hotel;
  • Het Nova Skyland Hotel;

Uiteraard zijn de bovenstaande accommodaties lang niet de enige waar je een keuze tussen kan maken. In ieder geval zal meteen de geweldige kwaliteit opvallen van deze verblijfadressen. Rovaniemi staat erom bekend best druk en toeristisch te zijn, maar dat heeft wel gezorgd voor een uitmuntende toeristische infrastructuur.

Wil je dus met andere woorden Lapland ontdekken terwijl je kan rekenen op het best mogelijke comfort? Dan beschik je meteen over een extra reden om een verblijf in Rovaniemi te overwegen!

Liever een complete vakantie boeken? Ook dat kan!

Plan je een vakantie naar Rovaniemi in Fins Lapland? Dan kan je jouw verblijf op verschillende manieren boeken. Uiteraard kan je vlucht en accommodatie individueel boeken, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een volledig georganiseerde reis. Verschillende reisorganisaties bieden dergelijke vakanties aan met rechtstreekse vluchten naar Rovaniemi vanuit zowel Nederland als België.

Live in Rovaniemi

Wist je dat je met één simpele muisklik even live binnen kan kijken in Rovaniemi? De onderstaande webcam geeft je een prachtig, live beeld van Santa Claus Village. Leuk om even de sfeer te proeven bij wijze van voorpret en bovendien weet je zo ook meteen hoe warm… of beter gezegd koud het er is. Links in beeld is namelijk een thermometer terug te vinden die je de actuele temperatuur aangeeft!