Plaatsen

Verschillende plaatsen in Fins Lapland zijn een absolute aanrader om een wintervakantie naar te boeken. In eerste instantie spreekt het voor zich dat veel reizigers vooral kijken in de richting van Rovaniemi. Het karakter van deze plaats als woonplaats van de Kerstman draagt daar uiteraard heel wat aan bij. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat ook andere plaatsen zoals Saariselkä, Ruka en Kuusamo door de jaren heen steeds populairder zijn geworden. Op deze pagina geven we je alvast even een korte kennismaking met deze leuke steden.

Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland

Eén van de absolute top bestemmingen van Fins Lapland is ongetwijfeld Rovaniemi. Dit is ook meteen de hoofdstad van deze regio. Anders dan andere plaatsen die verspreid over Lapland zijn terug te vinden wordt dit vooral duidelijk wanneer je een blik werpt op het centrum van de stad. Hier zijn niet alleen verschillende winkels en winkelcentra terug te vinden, wat bovendien ook te denken van een groot aantal restaurants evenals diverse bezienswaardigheden? Verspreid over de stad zijn bijvoorbeeld verschillende musea terug te vinden voor mensen die interesse hebben in kunst.

Kies je voor een wintervakantie naar Rovaniemi in Fins Lapland? Dan betekent dat, dat je, je met absolute zekerheid geen moment zal vervelen, in tegendeel. Niet alleen is er het levendige centrum van deze stad zelf, maar wat bovendien ook te denken van Santa Claus Village? Dit is werkelijk een subliem mooi dorp welke natuurlijk geheel is ondergedompeld in Kerstsfeer. Vooral gezinnen met kinderen zullen hier echt de tijd van hun leven beleven.

Saariselkä, op ontdekking door besneeuwde bossen

Een bestemming die misschien net wat minder bekend in de oren zal klinken, maar daardoor zeker niet minder interessant is, is ‘Saariselkä’. Voor deze plaats geldt dat ze in de buurt is terug te vinden van andere locaties in Lapland als Inari en Ivalo. Ondanks het feit dat de naam je misschien niet meteen iets zal zeggen is dit wel degelijk één van de bekendste en tevens ook populairste toeristische plaatsen in Lapland. Kiezen voor een wintervakantie naar Saariselkä zorgt ervoor dat je kan rekenen op:

  • Prachtige wandelingen door besneeuwde bossen;
  • Gezellige chalets die doorgaans altijd zijn voorzien van een sauna;
  • Een grote kans op het spotten van het indrukwekkende noorderlicht;

Kiezen voor een vakantie in Saariselkä betekent ook dat je verblijft in de directe omgeving van het nationaal park Urho Kekkonen. Hier kan je tal van verschillende excursies ondernemen zoals bijvoorbeeld een hondensledetocht, maar ook een avontuurlijke tocht met de sneeuwscooter.

Voor het skigebied van Saariselkä geldt bovendien dat ze zowel voor skiërs als voor mensen die houden van langlaufen heel wat moois in petto heeft. Zo zijn er 15 verschillende pistes terug te vinden voor wintersporters van alle niveaus.

Levi & Äkäslompolo, twee knusse plaatsen in Fins Lapland

Levi in Fins Lapland is een ontzettend populair, vrij klein skigebied. Dit maakt het tot een lekker knusse plek. Voor het dorpje Äkäslompolo geldt dat ze zich bevindt in de directe omgeving van Levi. Bovendien is ze mooi gelegen aan een prachtig meer. Zowel voor Äkaslompolo als voor Levi geldt dat ze een behoorlijk stuk boven de poolcirkel zijn gelegen. Dit brengt als extra voordeel met zich mee dat je een uitstekende kans hebt om het noorderlicht te spotten.

De ligging van beide plaatsen in Fins Lapland heeft tevens als gevolg dat je kan rekenen op heel veel sneeuw tijdens de wintermaanden. In ieder geval, zou je graag een onvergetelijke wintervakantie willen beleven in een zeer knusse en sfeervolle plaats waar je bent verzekerd van heel veel sneeuw en een goede kans om het noorderlicht te spotten? Dan is kiezen voor een vakantie in de plaatsen Levi of Äkäslompolo een uitstekende keuze!

Pyhä, een leuk, knus winterdorpje

Zowel voor Pyhä als voor Luosto geldt dat ze kleine, gezellige winterdorpjes zijn. Ze vormen samen een leuk, klein skigebied waar verschillende mooie pistes in terug te vinden zijn. Ondanks het feit dat de dorpjes over een bescheiden oppervlakte beschikken is het wel degelijk zo dat ze alles in huis hebben om je te voorzien van een onvergetelijke Lapland-ervaring. Je kan hier namelijk niet alleen een prachtig nationaal park terugvinden, wat bovendien ook te denken van een geweldig mooie natuur.

Verblijven in één van deze twee dorpen zorgt er tevens voor dat je kan rekenen op de aanwezigheid van meer dan 100 kilometer aan wandelroutes. Bovendien is het zo dat je ook een keuze kan maken uit een indrukwekkende hoeveelheid excursies. Ook voor deze plaatsen in Fins Lapland geldt dat ze zich uitstekend lenen voor het spotten van het noorderlicht.

Kuusamo, één van de grootste skigebieden van Finland

Fins Lapland staat erom bekend heel wat prachtige skigebieden te bevatten. Indien je een wintervakantie gaat boeken naar Kuusamo kies je voor een vakantie naar één van de grootste skigebieden van Finland. Hier kan je rekenen op zomaar even 200 dagen sneeuw per jaar. Bovendien geldt voor Kuusamo dat de plaats vrij hoog is gelegen wat ervoor zorgt dat mensen die het noorderlicht willen spotten hier zeker aan het juiste adres zijn.

Verspreid over Kuusamo zijn verschillende winkels en restaurants terug te vinden. Dit gezegd hebbende, van zodra je, je buiten deze plaats begeeft zal je, je meteen in de wildernis bevinden. Dit heeft als gevolg dat je hier prachtige excursies kan maken die jouw Lapland-ervaring helemaal compleet zullen maken. Wil je graag tijdens jouw vakantie in Kuusamo een bezoek brengen aan Rovaniemi? Dat is geen probleem. Beide plaatsen in Fins Lapland bevinden zich op nog geen 2 uur rijden van elkaar. Je kan er zelfs voor kiezen om een speciale Rovaniemi dagtour te boeken.