Vakanties
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Noorderlicht
Reisinformatie
Documenten
Actueel Weer
Wintersport
Plaatsen
Rovaniemi
Extra
Reisgidsen
Noorderlicht

Het noorderlicht is één van de mooiste en meest indrukwekkende natuurverschijnselen die er bestaan op deze planeet. Het is dan ook absoluut niet zo vreemd dat veel reizigers specifiek naar Lapland op vakantie willen gaan om dit fenomeen te spotten. Rond de poolcirkel en noorderlijker is de kans dat u het noorderlicht te zien krijgt dan ook relatief groot, al is een reis naar Lapland zeker geen garantie op het te zien krijgen van het nooderlicht. De mate waarin u het noorderlicht kunt zien is immers sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de periode van uw bezoek, maar ook aan de activiteit van de zon en uiteraard is ook een heldere hemel zeer belangrijk voor het kunnen zien van het poollicht.

 

Lapland, een geschikte bestemming voor het zien van het noorderlicht
Iedere winter opnieuw krijgen heel veel mensen tijdens hun vakantie in Lapland het noorderlicht te zien. De interesse in dit natuurverschijnsel is daarnaast in die mate toegenomen dat steeds meer reisorganisaties zelfs specifieke dagtrips... hoewel eigenlijk "nachttrips" om het fenomeen te spotten. Let wel, ook dergelijke trips vormen geen garantie op succes. De kans bestaat altijd dat het noorderlicht niet te zien is. In bepaalde gevallen heeft u dan wel recht op een tweede uitstap die u dan niet moet betalen. Let wel, lang niet alle reisorganisaties bieden dergelijke "compensaties" aan. Ter plaatse en in het bijzonder in Fins Lapland zijn ruim voldoende organisaties die zich bezighouden met het organiseren van dergelijke uitstappen.

Wanneer het noorderlicht zien in Lapland?
Zoals in de inleiding reeds aangehaald zijn er verschillende factoren waar u rekening mee dient te houden indien u het noorderlicht wil zien in Lapland. De eerste factor is de periode. Het noorderlicht kan gespot worden tussen september en april. Daarnaast is een heldere hemel essentieel. Alles kan meezitten om het noorderlicht te zien, als u tijdens uw vakantie een hele week met bewolking te maken heeft, dan is de kans dat u het noorderlicht zult zien bijzonder klein. Daarnaast loont het de moeite om een locatie te zoeken met een zo laag mogelijke lichtvervuiling. Kunstmatige lichtbronnen kunnen er namelijk voor zorgen dat u het noorderlicht niet of nauwelijks te zien krijgt. Tot slot is ook de activiteit van de zon van belang.

© 2013 - 2017 Vakantielapland.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links