Vakanties
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Noorderlicht
Reisinformatie
Documenten
Actueel Weer
Wintersport
Plaatsen
Rovaniemi
Extra
Reisgidsen
Klimaat

Naar welk land of naar welke locatie u ook gaat, het is voor alle reizigers steeds interessant om te weten welk klimaat ze kunnen verwachten. Dat geldt misschien zelfs nog in het bijzonder voor een bestemming als Lapland. Wie tijdens de winter naar Lapland op vakantie gaat zal namelijk graag willen weten hoe hoog (of juist hoe laag) de temperaturen er liggen en of er sneeuw ligt. Gaat u in de zomer naar Lapland, dan is het weer belangrijk om te weten wat de beste periode is en hoeveel neerslag er eventueel kan vallen. Dit alles en nog veel meer komt u te weten op deze pagina welke geheel in het teken staat van het klimaat van Lapland.

 

Algemeen
De regio van Lapland kenmerkt zich door een zogenaamd continentaal klimaat. Dit klimaat kenmerkt zich in eerste instantie door een zeer geringe hoeveelheid neerslag en dat het hele jaar door. Daarnaast zorgt dit klimaat er voor dat het er in de zomer nooit warm kan worden. Gemiddelde temperaturen van 15 tot 18 graden vormen dan ook doorgaans het absolute maximum. De geringe hoeveelheid neerslag die hier valt zorgt er voor dat Lapland eigenlijk het hele jaar door vrij vlot kan worden bezocht.

Lapland in de winter
Lapland kent een lange, vaak ijskoude winter. Van november tot en met maart vriest het bijna continue. Overdag klimt het kwik dan vaak niet hoger dan -8 tot -12 graden. Wanneer u tijdens de winter een bezoek brengt aan Lapland dient u er verder rekening mee te houden dat de temperaturen zomaar 's nachts kunnen dalen naar waarden tot wel -30 graden. Het spreekt dan ook voor zich dat warme kleding absoluut aan te raden valt. De geringe neerslaghoeveelheden in Lapland zijn eigenlijk niet terug te zien in de wintermaanden. Tijdens de winter is Lapland immers steeds wel bedekt met een dikke laag sneeuw waardoor het er steeds erg feeëriek uitziet. Dit alles zorgt er voor dat Lapland absoluut een uitstekende locatie is voor een mooie wintervakantie.

Lapland in de zomer
We kunnen het eigenlijk niet genoeg zeggen, maar Lapland is niet alleen een leuke en uitnodigende vakantiebestemming tijdens de winter. Ook tijdens de zomer valt hier heel veel te beleven. Echte liefhebbers van een strandvakantie en hoge temperaturen doen er echter goed aan een andere vakantiebestemming te kiezen, want de temperaturen in Lapland scheren ook tijdens de warmste dagen geen hoge toppen, in tegendeel. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen tijdens de zomer niet hoger dan 15 à 18 graden. U dient er eveneens rekening mee te houden dat de zon in Lapland eind juni niet ondergaat. Hoewel er dus heel veel zon te bespeuren valt in Lapland staat dat haaks op de temperaturen die alles behalve zomers aandoen. Voor het maken van wandelingen in de prachtige natuur zijn de temperaturen tijdens de zomer echter ruim voldoende.

 

© 2013 - 2017 Vakantielapland.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links