Vakanties
Hotels
Appartementen
Vakantiehuizen
Algemeen
Bezienswaardigheden
Klimaat
Noorderlicht
Reisinformatie
Documenten
Actueel Weer
Wintersport
Plaatsen
Rovaniemi
Extra
Reisgidsen
Bezienswaardigheden

Wanneer u op vakantie gaat naar Lapland zult u ongetwijfeld niet meteen bezig zijn met de plaatselijke bezienswaardigheden. Een vakantie naar Lapland ondernemen staat immers gelijk aan genieten en daar horen bezienswaardigheden niet noodzakelijk bij. Toch zou het jammer zijn om de bezienswaardigheden van Lapland over het hoofd te zien. Lapland beschikt namelijk over enkele zeer mooie bezienswaardigheden die u nergens anders ter wereld zult kunnen ontdekken. Veel van de bezienswaardigheden van Lapland bevinden zich in de omgeving van de Lapse hoofdstad Rovaniemi. Op deze pagina willen we u als bezoeker van deze website toch even een overzicht geven van enkele van de beste en mooiste bezienswaardigheden die Rovaniemi in Fins Lapland te bieden heeft.

 

De hoofdstad Rovaniemi
Op verschillende plaatsen op deze website hebben we het reeds uitgebreid gehad over Rovaniemi. Er is zelfs een apart onderdeel voor deze locatie aangemaakt en dat heeft alles te maken met het feit dat Rovaniemi eigenlijk een plaats is die absoluut niet over het hoofd gezien mag worden. De hoofdstad van Fins Lapland heeft immers erg veel te bieden. Het is een gezellig en aangenaam druk stadje waarin u heerlijk kunt vertoeven. U kunt er winkelen, lekker eten in één van de verschillende restaurants en u kunt er daarenboven ook nog eens verblijven in enkele fantastische accommodaties. Hoe dan ook, een bezoekje aan Rovaniemi mag u dus zeker en vast niet over het hoofd zien tijdens uw vakantie naar Lapland.

Santa Claus Village
Eigenlijk was deze bezienswaardigheid in één adem te noemen met Rovaniemi, maar we doen het toch maar niet omdat deze plaats toch wel een aparte vermelding verdient. Santa Claus Village is gelegen op een kleine afstand van Rovaniemi en is de officiële woonplaats van de enige, echte kerstman. Het is dan ook niet zo vreemd dat u hier het hele jaar door wordt ondergedompeld in de gezellige sfeer van Kerstmis, ook tijdens de zomermaanden! Wilt u graag uw kerstkaarten van hieruit versturen met een officiële stempel van de kerstman? Ook dat is geen enkel probleem!

Ylläs
Ylläs is een gemoedelijke plaats die u eigenlijk het hele jaar door probleemloos kunt bezoeken. Ylläs is gelegen in een erg mooie omgeving die uitnodigt om te ontdekken. Daarnaast zijn hier tal van uitstekende restaurants terug te vinden en worden er doorheen het jaar heel veel verschillende evenementen georganiseerd voor zowel jong als oud. Het mag duidelijk zijn, ook het plaatsje Ylläs is zeker en vast het bezoeken meer dan waard.

Inari
Inari mag zich het meest noordelijk gelegen vakantieoord van Europa noemen en het heeft die naam niet enkel en alleen te danken aan haar ligging. Het gebied en dan ook met name het dorp Saariselkä kenmerkt zich door de typisch Lapse cultuur. Tijdens de zomer kunnen bezoekers van deze regio goud zoeken (!) of kunnen ze een prachtige wandeling maken door het bekende UKK Nationaal Park. Tijdens de winter spreekt het voor zich dat ook dit gebied geheel in het teken staat van de wintersport. Je kan er dan ook goed langlaufen en skiën.

 

Kuusamo & Ruka
Eigenlijk mogen we Kuusamo en Ruka op deze website niet vermelden omdat ze geen echt deel uitmaken van de regio van Fins Lapland, maar we doen het toch. Kuusamo is namelijk een zeer uitnodigende vakantiebestemming. Er zijn verschillende mooie vakantiedorpen terug te vinden waar u gebruik kunt maken van prachtige, houten chalets. Daarnaast valt er zowel in Kuusamo als in het nabijgelegen skigebied Ruka heel veel te beleven. Er zijn zogenaamde husky farms, je ken er een sneeuwscootersafari boeken, je kan er gewoon wintersporten of mooie winterwandelingen maken en ga zo maar door. Beide locaties zijn overigens op een bescheiden afstand gelegen van Rovaniemi zodat een vakantie perfect kan worden gecombineerd.

Kemi – Tornio
Kemi – Tornio is een kustgebied dat de doornsee bezoeker van Lapland zeer waarschijnlijk over het hoofd zal zien en dat is jammer, want ook dit gebied heeft heel veel moois te bieden. Allereerst is er de fantastische ligging aan de zee, maar daarnaast is er ook het bruisende stadsleven, iets wat behoorlijk zeldzaam kan zijn in Lapland. Daarnaast kenmerkt dit gebied zich door verschillende historische bezienswaardigheden. Avonturiers of mensen die houden van actievolle activiteiten kunnen in deze regio perfect raften en zeilen. Tot slot is Tornio gelegen op de grens met Zweden waardoor ook een uitstap naar dit land perfect tot de mogelijkheden behoort.

Salla
Wanneer u houdt van rust in combinatie met een ronduit magische omgeving, dan moet u beslist eens een beetje tijd doorbrengen in Salla. Ver weg van de bewoonde wereld kunt u hier nog echt tot rust komen. Salla heeft naar jaarlijkse gewoonte één van de dikste sneeuwtapijten waardoor het een zeer geschikte vakantiebestemming is voor iedereen die graag een wintervakantie onderneemt. Salla leent zich uitstekend voor wandelingen met sneeuwschoenen, u kunt er perfect skiën en ook het noorderlicht is hier nooit ver weg. Niet voor niets is Salla één van de populairste gebieden van Lapland, ook onder de inwoners zelf.

Suomu
Suomu is gelegen in de gemeente Kemijärvi en kenmerkt zich onder andere door haar ligging in de wildernis. Tijdens de zomer kunt u hier leuke wandelingen maken en bosbessen verzamelen terwijl tijdens de winter ook hier de sneeuw haar intrede doet. De omgeving van Suomu leent zich daarbij uitstekend voor langlauftochten. Het kleine Suomu staat daarnaast bekend als één van de veiligste plaatsen in Finland (en Lapland). Dat in combinatie met de aanwezigheid van tal van rendierhouderijen zorgt er voor dat deze bestemming ideaal is voor gezinnen met kinderen.

 

© 2013 - 2017 Vakantielapland.nl | Disclaimer | Privacy Policy | Links